Beli Buku


Jemaah Tabligh, Sejarah Dan Perkembangannya Di Malaysia

TAJUK: Jemaah Tabligh, Sejarah Dan Perkembangannya Di Malaysia
PENULIS: Ahmad Henry
PENERBIT: Perniagaan Jahabersa
ISBN: 9789673082155
HALAMAN: 123
HARGA: RM 8.90
KONDISI: Baru
BELI BUKU: Klik di sini!
SINOPSIS:
Buku ini ditulis oleh Ahmad Henry, pemilik blog ini. Ia membincangkan tentang sejarah kewujudan Jemaah Tabligh di Malaysia sejak 1952 hingga 2009. Turut dibincangkan ialah mengenai ajaran teras yang terkandung di dalamnya serta penolakan dan penerimaan oleh masyarakat Malaysia terhadap Jemaah ini selama lebih separuh abad. Isu politik juga turut dikaitkan. Sila dapatkan buku ini senaskah sekarang.

 


 

TAJUK:ANWAR MENGGUGAT: PAKLAH, NAJIB TERGUGAT
PENULIS: YAHAYA ISMAIL
PENERBIT:USAHA TEGUH SDN BHD
ISBN:9789832236146
HALAMAN:206
KONDISI: TERPAKAI
HARGA:RM 10.00
BELI BUKU: Klik di sini!
SINOPSIS: Barangkali Tsunami Politik yang melanda negara pada PRU-12 dua tahun lalu (2008) mendorong Yahaya Ismail untuk menulis buku ini. Ramai tidak menjangkakan rakyat semakin menolak kepimpinan para 'masyaikh' UMNO dan BN. Seolah-olah ada sesuatu yang cuba ditunjukkan oleh rakyat dalam PRU tersebut. Yahaya Ismail menyebut di dalam buku ini bahawa ia berpunca daripada kepimpinan Abdullah Ahmad Badawi yang 'slow'. Adakah benar dakwaan tersebut? Apakah anda mempunyai penilaian yang berbeza. Walau apa pun pandangan Yahaya Ismail dan pandangan anda, ia tetap hanyalah sebuah pandangan. Tidak salah jika pandangan itu diadun supaya membentuk satu pandangan yang pelbagai sudut. Jadi, dapatkan senaskah buku ini sekarang!


TAJUK: Pengujian, Pengukuran dan Penilaian Pendidikan
PENULIS: Bhasah bin Abu Bakar (PhD.)
PENERBIT: Pustaka Salam Sdn Bhd
ISBN: 967-975-470-7
HALAMAN: 296
HARGA: RM 8.00
KONDISI: Terpakai
BELI BUKU: Klik di sini!
SINOPSIS: Buku ini membincangkan tentang kaedah membuat penilaian dalam bidang pendidikan. Misalnya seorang guru ingin menguji sejauhmanakah pelajarnya menguasai bidang-bidang pembelajaran. Menilai pemahaman pelajar bukanlah boleh dibuat sewenangnya. Hal ini kerana, setiap bidang pembelajaran mempunyai kaedah penilaian yang berbza. Begitu juga kemampuan pelajar. Apakah penilaian terhadap pelajar yang dilakukan selama ini benar-benar telus dan mengikut piawaian kemampuan pelajar? Semuanya akan terjawab dalam buku ini, Insya Allah!

SHARE ARTIKEL

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites